LTU Patekote į pirmąjį lietuvišką domeną. Daugiau informacijos

 

Nuo 2019 m. sausio 1 d. įsigalioja Vilniaus universiteto atvirosios prieigos prie mokslo (meno) ir studijų darbų nuostatai.

Juose apibrėžiami atvirosios prieigos įgyvendinimą skatinantys reikalavimai ir rekomendacijos, tad kiekvieną Jūsų raginame susipažinti.

Atviroji prieiga sudaro sąlygas internete nemokamai pasiekti skaitmeninio formato mokslinę produkciją ir laisviau ją naudoti, derinant su šiuo metu numatytu autorių teisių apsaugos ir licencinių draudimų reguliavimu. Atvirojo turinio licencijos leidžia teisiškai tai įgyvendinti. Atvirosios prieigos teikiama nauda Jums – mūsų akademinei bendruomenei – tai prieiga prie naujausios mokslinės produkcijos, sąlygos teksto ir duomenų gavybai, didesnis citavimų skaičius, išsaugotos autorių teisės ir pan. Be to, tai yra svarbu, aktualu ir mokslinių tyrimų finansavimo šaltiniams, visuomenei, leidėjams.

Atkreiptinas dėmesys, kad Vilniaus universiteto akademinių darbuotojų atestavimo metu turi būti atsižvelgiama į šių nuostatų laikymąsi dėl mokslinių straipsnių ir konferencijų medžiagos. Platesnę informaciją galite rasti VU bibliotekos parengtoje atvirosios prieigos atmintinėje . Nuo sausio mėnesio savo padalinio tinklapiuose galėsite susipažinti su asmenų, kuriems suteiktos padalinio registratoriaus teisės Lietuvos akademinės elektroninės bibliotekos informacinėje sistemoje (eLABa), sąrašais. Jie galės padėti Jums, registruojant savo mokslinę produkciją. 

Aiškinamosios pastabos

 

Jei kiltų klausimų – prašome kreiptis į gerb. Tatjaną Golubovskają (atsakingą DMSTI asmenį)
el.p.:  , tel.: (8 5) 210 9345
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku