LTU Patekote į pirmąjį lietuvišką domeną. Daugiau informacijos

robotai ateina1a

Lietuvos mokslų akademijos skyrius „Mokslininkų rūmai“ 2022 m. vasario 3 d. 13:00 – 13:45 laiku, įvykdė nuotolinę paskaitą-pasikalbėjimą „Robotai ateina“ iš renginių ciklo „Mokslo žinių dienos“.

Įžanginį žodį tarė ir pamoką pradėjo robotas humanoidas Ąžuolas. Robotas Ąžuolas prisistatė ir paminėjo, kad jis jau geba bendrauti lietuviškai, vaikščioti, bei bandė dirbti kaip robotas-pardavėjas.

Akademikas Laimutis Telksnys papasakojo apie artėjančią žmonių ir robotų visuomenę, ateinančius iššūkius susijusius su įvairių robotų integravimu į visuomenę, bei paminėjo ir pademonstravo keletą robotų pavyzdžių.

Doktorantas Linas Aidokas papasakojo apie robotus humanoidus, bei pateikė daug jų pritaikymo pavyzdžių šiandieniniame pasaulyje. Linas paminėjo ir roboto humanoido Ąžuolo pritaikymą edukacijos srityje Lietuvoje.

Linas apžvelgė robotus humanoidus naudojamus Lietuvoje ir užsienyje. Paskaitos metu Linas taip pat parodė keletą robotų, kurie atkartoja kai kuriuos gyvūnus gamtoje. Moksleiviai turėjo galimybę pamatyti robotus, kurie atkartoja chameleono, driežo ir plaukiojančios rajos pavyzdžius.

Paskaitos pabaigoje, buvo rodomi trumpi įrašai, kuriuose buvo pavaizduoti robotai dirbantys greitojo maisto parduotuvėse, gatvėmis važiuojantys robotai-kurjeriai.

Linas pažadėjo išsiųsti moksleiviams programinę įrangą, kad jie galėtų pamėginti sukonstruoti judantį pirštą.

Numatoma, kad panašūs pasikalbėjimai su moksleiviais bus rengiami ir ateityje.

Savo pageidavimus, siūlymus ir pastabas siųskite adresu:  

robotai ateina2 robotai ateina2 robotai ateina2
robotai ateina2 robotai ateina2 robotai ateina2

 

Paskaitos-pasikalbėjimo „Robotai ateina“ įrašas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku