LTU Patekote į pirmąjį lietuvišką domeną. Daugiau informacijos

vs dalyviai 2023

 

2023 m. kovo 17 d. Utenos Aukštakalnio progimnazija po trejų metų pertraukos vėl sukvietė Aukštaitijos regiono mokyklų jaunuosius matematikus į 5-8 klasių mokinių matematikos komandines varžytuves Vytauto Statulevičiaus taurei laimėti. Akademiko, profesoriaus, habilituoto daktaro, Lietuvoje ir pasaulyje žinomo talentingo matematiko, šviesios atminties kraštiečio Vytauto Statulevičiaus atminimui skirtos varžytuvės. Varžytuvės Aukštakalnio progimnazijoje surengtos jau 21-ąjį kartą.

Jaunieji matematikai sulaukė ir svečių – į renginį atvyko Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto direktorius prof. habil. dr. Gintautas Dzemyda, to instituto mokslininkas ir dėstytojas Linas Aidokas su robotu humanoidu Ąžuolu, Mantas Vaišnoras, UAB „BMK“ projektų vadovas, Virginija Vaitiekienė, Utenos švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja.

I-ąją vietą ir varžytuvių taurę laimėjo Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos komanda.

Matematikos ir informatikos fakultetas pasirūpino taure nugalėtojams, o taip pat labai didele dėže saldainių, kurios užteko visiems dalyviams. Varžytuvių staigmena buvo didelio susidomėjimo susilaukęs robotas humanoidas Ąžuolas, bendravęs su moksleiviais ir mokytojais lietuvių kalba. 

vs taure 2023vs taure 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plačiau apie varžytuves

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku