LTU Patekote į pirmąjį lietuvišką domeną. Daugiau informacijos

lmaja anonsas mazas e5c893e2e711ccc19c44e72dbc00750a

2022 m. gruodžio 13 d. LMA prezidiumo nutarimu Nr. 40 paskelbti jaunieji mokslininkai patvirtinti LMA Jaunosios akademijos nariais.

Sveikiname, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto mokslo darbuotoją dr. Gražiną Korvel, kuri tapo LMA Jaunosios akademijos nare Technikos mokslų skyriuje.

grazina nuotrJaunosios DMSTI akademikės mokslinių tyrimų sritis – lietuvių kalbos matematinių modelių kūrimas. Tikslas – sukurti lietuviškos šnekos balsių ir pusbalsių fonemų dinaminius modelius ir nustatyti perėjimus tarp fonemų tam, kad būtų galima sujungti šiuos modelius.

Dr. Korvel yra trijų monografijos dalių bendraautorė, iš 17 „Web of Science“ duomenų bazėje paskelbtų publikacijų 13-os yra pirmoji autorė, h indeksas yra 6.

DMSTI mokslo darbuotoja itin aktyvi. Dr. G. Korvel dalyvavo šešiuose mokslo projektuose, iš kurių du tarptautiniai. Skaitė 46 pranešimus tarptautinėse ir šalies mokslinėse konferencijose. Taip pat yra 15-os mokslo žurnalų recenzentė. 2019 m. „Infobalt“ 3-iosios vardinės stipendijos jauniesiems mokslininkams laureatė; 2018 m. įteiktas diplomas už geriausią pranešimą (dešimtoji tarptautinė konferencija „Duomenų analizės metodai programų sistemoms“); 2016 m. jai skirtas „Societas Humboldtiana Polonorum diplomas“ už geriausią jaunųjų mokslininkų pranešimą bei LMA diplomas už geriausią pranešimą dviejose konferencijose.

2022 m. gruodžio 20 d. LMA narių visuotiniame susirinkime bus pristatyti naujieji LMAJA nariai ir įteiktos padėkos LMAJA alumnams.

Daugiau informacijos

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku