Spausdinti

Paraiškų pateikimo terminas yra 2022 m. gegužės 30 d.

Apie projektą

Tyrimo tikslas - ištirti atvirojo kodo programinės įrangos tiekimo grandines. Atvirojo kodo programinė įranga suteikia kritinę infrastruktūrą programinės įrangos projektams, tačiau plačiai paplitęs kodo kopijavimas, priklausomybė nuo nepatikrintų komponentų ir potencialiai nekvalifikuotų kūrėjų dalyvavimas kelia didžiulę riziką, kuri dar nėra pilnai suprantama ir įvertinta. Norint išmatuoti šias tiekimo grandines, reikia rinkti ir analizuoti didžiulius duomenų rinkinius, atspindinčius visų atvirojo kodo projektų evoliucijos istoriją, ir taikyti mašininio mokymosi ir didžiųjų duomenų metodus. Šis tyrimas padės pagrindus, reikalingus, viena vertus, kiekybiškai įvertinti programinės įrangos tiekimo grandinių rizikas ir, kita vertus, sukurti praktiką ir priemones joms sušvelninti.

Pagrindinės tyrimo sritys: atvirojo kodo programinės įrangos inžinerija, duomenų gavybos programinės įrangos saugyklos, programinės įrangos tiekimo grandinės.

Tyrimas bus vykdomas Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų institute.

Paklausimai dėl šios pareigybės turėtų būti adresuojami dr. Remigijui Paulavičiui adresu .

Minimalūs kvalifikaciniai reikalavimai

Tyrėjas, siekiantis vyriausiojo mokslo darbuotojo pareigų, turi turėti ne mažiau kaip 15 Clarivate Analytics WoS mokslinių straipsnių. Vyresniesiems mokslo darbuotojams gali būti suteikta vyriausiojo mokslo darbuotojo pareigybė, jei per pastaruosius penkerius metus jie turėjo bent aštuonis mokslinius straipsnius Clarivate Analytics WoS.

Pareigybei užimti būtina: turėti mokslų daktaro laipsnį Informatikos/informatikos inžinerijos ar susijusiose srityse, ne mažiau nei 7 metų pedagoginio darbo patirtį užimant Profesoriaus pareigas, plačiai cituojamų publikacijų, susijusių su atvirojo kodo programine įranga, ir tarpdisciplininių mokslinių tyrimų patirties.

Kiti reikalavimai:

Kandidatas būtų atsakingas už šio tyrimo atlikimą ir viešinimą Lietuvoje ir tarptautiniu mastu. Tikimasi, kad jis ar ji skatins bendradarbiavimą ne tik su Vilniaus universiteto mokslininkais, bet ir su šios srities ekspertais.

Privalomi pateikti dokumentai: